Verdens største diabeteskonferanse

Publisert 18. september 2015

– 360 millioner mennesker har diabetes, og helserisikoen er ikke lenger begrenset til rike industrialiserte land, skriver kronprinsesse Victoria av Sverige i forbindelse med EASD-konferansen.

LMI er til stede på verdens største internasjonale diabeteskonferanse, European Association for the Study of Diabetes (EASD). Konferansen arrangeres for 51. år på rad, og denne gangen er åstedet Stockholmsmässan i Sveriges hovedstad.

– Arbeidet EASD gjør, som en drivende kraft innen forskning og utdanning, er svært verdifullt. For pasientene er det livsviktig at nye oppdagelser i forskning og utvikling implementeres så raskt som mulig. For at dette skal kunne skje er det nødvendig med et tett nettverk og intensiv informasjonsutveksling mellom de som gjør forskningen og de som trenger behandlingen, skriver kronprinsesse Victoria i en velkomsthilsen i konferansebladet.

I løpet av de fem dagene møtet varer vil en rekke forskere presentere sine funn, enten i form av muntlige presentasjoner eller sammendrag (abstracts). Over 2000 sammendrag er sendt inn, og en vitenskapelig programkomite har godkjent drøyt 1200 av dem. Disse presenteres i en stor hall.

I tillegg får 75 firmaer og andre relevante diabetesaktører presentere seg med stands.

I den største salen var torsdag kveld 4000 mennesker samlet for å høre resultatene av den store studien EMPA-REG OUTOME, som medisinsk direktør i Boehringer-Ingelheim Norge, Odd Erik Johansen, har vært koordinator for. Det gikk et «wow» gjennom salen, etterfulgt av applaus, da hver av grafene ble vist. Forskere snakker om et paradigmeskifte i diabetesbehandlingen.

LMI kommer med egen sak om denne studien om ikke lenge.