LMI møtte næringsministeren

Publisert 7. januar 2016

Dere er en bransje som har fremtiden foran dere, sa en engasjert Monica Mæland (H) da LMI møtte henne onsdag.

«Helse som næringspolitisk satsingsområde – Fokus på legemiddelindustri» var temaet. Møtet fant sted i Næringsdepartementet, og Mæland hadde med seg både statssekretær Dilek Ayhan, og 3 rådgivere fra departementet.

LMI-styrets Unni Hjelmaas og seniorrådgiver Monica Larsen holdt begge innlegg om hvordan vi kan bygge norsk helsenæring – og hvorfor vi bør gjøre det. Både generelt og spesifikt. Og de snakket seg gjennom det store bildet, med vårt konkurransefortrinn innen kompetanse, betydningen av både big pharma og små oppstartsbedrifter, og mulighetsrommet innen produksjon i Norge.

Næringsministeren fulgte engasjert med, og kom med stadige kommentarer og spørsmål.

Et av tiltakene Hjelmaas nevnte for å skape større investeringsvilje, var å droppe formueskatten på arbeidende kapital. Noe Mæland var særdeles enig i. – Vi trenger flere incentiver for å få flere til å investere i norsk næringsliv.

Hun pekte også på sine utfordringer rundt statsbudsjettene:

– Alt vi gjør må være veldig målrettet, det må skape arbeidsplasser og næringsvekst.

Men hun likte det hun hørte fra LMI og ba om flere konkrete innspil

– Dere er en bransje med fremtiden foran dere. Nå gjelder det å gripe mulighetene, sa Monica Mæland.