Belønning for arbeidsmiljøinnsats

Publisert 18. mars 2016

Onsdag denne uken feiret AbbVie topplasseringen i Great Place to Work Norge. At det sammenfalt med besøk av europasjef og ny norgessjef gjorde ingenting.

UTENLANDSKE GJESTER: Fra venstre Jan Lohne, Pierre-Claude Fumoleau, Bernard Grimm, Tiago Campos Rodrigues og Marte Fjelle.

UTENLANDSKE GJESTER: Fra venstre Jan Lohne, Pierre-Claude Fumoleau, Bernard Grimm, Tiago Campos Rodrigues og Marte Fjelle.

I kontorlokalene på Fornebu i Bærum vanket marsipankake, ballonger, taler og storfint besøk. Blant gjestene var ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, leder for Bærum næringsråd, Gry Skådinn, AbbVies sjef for Region Nord (Vest-Europa og Canada), Bernard Grimm, direktør for myndighetskontakt John McCarthy og ny leder for AbbVie Norge, Pierre-Claude Fumoleau.

Prosessen er viktigere enn plasseringen
Europasjefene var på norgeskontoret av andre grunner, men var glade for å få med seg feiringen, som også markerte avslutningen på Tiago Campos Rodrigues’ tre år som norgessjef. Han fortsetter å jobbe i AbbVie, men ved hovedkontoret i Chicago. I disse tre årene har han og kollegene i Norge kommet øverst og nest øverst på pallen i Great Place To Work (GPTW), men selskapet har scoret høyt i alle de åtte årene de har deltatt. Gjennom kulturanalyse av selskapet og en spørreundersøkelse blant alle ansatte måles tillit til ledelsen, stolthet i jobben og opplevd fellesskapsfølelse. 186 virksomheter med til sammen over rundt 30 000 medarbeidere er med i den norske kåringen, og AbbVie har deltatt siden 2008.

– Rankingen er hyggelig, men prosessen dit er den viktigste. Dette er en kollektiv innsats, sa Rodrigues.

Det er HR-sjef Marte Fjelle som leder arbeidsmiljøinnsatsen i AbbVie.

– Vi gjør ting på det vi kaller AbbVie-måten. Vi knytter til oss dedikerte og kompetente personer, stoler på de vi jobber med og for, setter pris på hverandre og er stolte av det vi jobber med. Vi har en sunn lederkultur og de beste lederne. Nå fortsetter fokuset på en kontinuerlig forbedring, sier Fjelle.

Stadige forbedringer
Hun er enig i at det er all innsatsen som legges i arbeidsmiljøet hele året gjennom som er det viktigste, ikke om man kommer på lista over GPTW.

– Gjennom arbeidsmiljøundersøkelsen vi gjør hvert år kan vi finne ut hva de ansatte er fornøyde eller misfornøyde med, og sammen finne ut hva vi må forbedre. Men med tanke på hva vi har vært igjennom det siste året, blant annet med nedbemanninger, smaker denne seieren ekstra godt, sa Fjelle.

Ny norgessjef
AbbVies nye norgessjef, Pierre-Claude Fumoleau, var også til stede. Han er ikke overrasket over at hans nye arbeidsplass kommer så godt ut i undersøkelsen.

– Jeg har jobbet for AbbVie i USA, Frankrike og Belgia, og alle er med på GPTW. Men måten dette jobbes med i Norge er spesiell. Det ser kanskje enkelt ut, men det er ikke enkelt å nå så høyt i denne kåringen. Dette er en stor belønning for teamet som har jobbet med arbeidsmiljøet, og et godt grunnlag for alle utfordringene som kommer fremover. Jeg er likevel ikke overrasket, for AbbVie er et godt sted å være..  «It’s family at work», sier Fumoleau.

Bernard Grimm benyttet sjansen til å gi avtroppende norgessjef Tiago Campos Rodrigues en takk for innsatsen. Han fikk overrakt en stein fra fjellet Matterhorn i Sveits, som Grimm har spart på siden de syklet tvers igjennom fjellandet sammen for mange år siden.

Grimm ønsket også Fumoleau velkommen til Norge.

– Pierre-Claude er i samme klasse som Tiago. Frankrike er ikke et lett marked å jobbe i, men han har klart oppgaven veldig bra. Nå står Norge for tur. Husk at det dere gjør her i Norge har innvirkning på resten av Europa, sa Grimm.

MARSIPANKAKE MÅ DET VÆRE: Bernard Grimm fikk æren av å ta hull på marsipankaken.

GAVE MED HISTORIE: Tiago Campos Rodrigues fikk overrakt en stein fra Matterhorn.

ALLE SAMLET: Ansatte og gjester var samlet for å feire andreplassen i Great Place To Work.