– Tenk at så få vet om dette!

Publisert 18. mai 2016

Næringsminister Monica Mæland var imponert over alt som skjer hos ThermoFisher på Lillestrøm, og som folk flest ikke vet om. I går besøkte hun vekstbedriften.

ThermoFisher produserer de livsnødvendige dynalkulene, som brukes i diagnostikk og behandling verden over. De har laboratorier og laboratorieproduksjon i Oslo, og produksjonslokaler på Lillestrøm. 99 % av det de produserer går til eksport.

– Grunnen til at vi likevel er her i Norge er at vi sitter på kompetansen og fasilitetene. Den er det ingen som klarer å kopiere, for vi har mange års forsprang, sa direktør Ole Dahlberg.

Dynalkulene brukes av forskere og klinikere verden over. De brukes blant annet i laboratorietester, og de brukes nå også i utprøvende behandling av pasienter med leukemi. I ThermoFisher jobber det 200 ansatte, hvorav 80 % har universitetsgrad.

Næringsministeren lot seg imponere over omfanget av produksjonen på Lillestrøm, og over at kulene er livsviktige bidrag i forskning og behandling verden over.

– Det slår meg stadig at det skjer så mye fantastisk som INGEN vet om! Det er veldig gøy å ha slik industri i landet vårt, og jeg ønsker dere masse lykke til videre, sa Mæland.

Det er veldig gøy å ha slik industri i landet vårt, og jeg ønsker dere masse lykke til videre, sa Mæland.

Direktøren i Thermo Fisher, Ole Dahlberg og Monica Mæland.

Næringsministeren lot seg imponere over omfanget av produksjonen på Lillestrøm.