Forberedt på fremtidens epidemier

Publisert 2. september 2016

Norske myndigheter har sammen med blant annet World Economic Forum etablert epidemikoalisjonen CEPI. Målet er at verden er bedre forberedt ved fremtidige epidemier.

CEPI, the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, ble grunnlagt I London denne uken, I hovedkvarteret til veldedighetsorganisasjonen the Wellcome Trust. CEPI er etablert I et samarbeid mellom norske myndigheter, the Wellcome, Bill and Meldinda Gates Foundation og World Economic Forum.

John-Arne Røttingen er daglig leder for selskapet og sammenligner det å betale for å forberede seg på fremtidige epidemier med å kjøpe en global helseforsikring, skriver The Economist.

Legemiddelindustrien og Verdens helseorganisasjon vil naturlig nok bli sterkt involvert, og Røttingen håper organisasjonen skal være oppe og stå allerede fra neste år. I dag ble CEPIs nettside opprettet:  http://cepi.net/.

Les hele saken på economist.com:
How to anticipate epidemics – Putting shots in the locker