Nordic Life Science Days er i gang i Stockholm

Publisert 14. september 2016

LMI står på stand med flere andre aktører for å promotere Norge og norsk livsvitenskap.

I dag åpner konferansen «Nordic Life Science Days» (NLSDays) i Stockholm. Dette er fjerde gang Nordens største partnering konferanse for den globale livsvitenskapsindustrien arrangeres, og for andre år på rad samler det norske livsvitenskaps-miljøet seg for å fremme Norge som et land med potensiale og viktige fortrinn.

LMI står på stand under konferansen sammen med Oslo Cancer Cluster, Nansen Neuroscience Network, Inven2, Oslo Mectech, Norwegian Inflamation Network, Universitetet i Oslo og Forskningsrådet. Standen er sponset av Forskningsrådet og Den norske ambassaden, og ambassadør Kai Eide kommer på besøk til standen i dag. I år, som i fjor, er standens slagord «Norway – primed for life science».

PROMOTERER NORGE: Sammen med en rekke aktører står LMI på stand under Nordic Life Science Days for å promotere Norge. Her fra da standen ble rigget opp.

– LMI stod på stand med flere av klyngene i fjor, og hadde veldig god erfaring med deltakelse på NLSDays. I år har vi fått med enda flere viktige samarbeidspartnere, som Forskningsrådet og Universitetet i Oslo. Det er viktig at LMI er synlige sammen med de andre aktørene på en så stor konferanse, og at vi alle står samlet for å promotere mulighetene i Norge, sier Espen Snipstad, kommunikasjonssjef i LMI.

Til NLSDays kommer ledende personer fra livsvitenskapsmiljøet, både fra bioteknologiske institusjoner og farmasisektoren, og fra andre forskningsmiljøer, finanssektoren og politiske institusjoner. Konferansen består av paneldebatter, presentasjoner, konferansesesjoner, utstillinger, møter og mottakelser.

Industrien er tungt representert i Stockholm og i dag skal blant annet Sanofi arrangere møte om «Hvorfor investere i tidligfase selskaper og innovative teknologier» sammen med LifeBulb, Astra Zeneca arrangerer møte om «Kreative partnerskap» og Bayer arrangerer møte om «Udekkede medisinske behov hos kvinner – nye behandlinger rundt hjørnet» sammen med Innomedica.

I tillegg skal flere legemiddelselskaper holde firmapresentasjoner i Stockholm, blant annet Sanofi, Bayer, Bristol-Myers Squibb, MSD, Johnson & Johnson Innovation, Roche, Amgen, PCI Biotech, Targovax.