Trenger vaksineinnovasjon – vil endre loven

Publisert 15. november 2016
PAUSEPRAT: Petter Frost (th) i Bioteknologirådet, til daglig leder i MSD Animal Health Innovation, argumenterte med at dette er helt ufarlig - og nødvendig for å øke et bærekraftig havbruk, mens fiskeriminister Per Sandberg minnet om steile fronter i spørsmålet om genmodifisering, og var derfor forsiktig med å trekke bastante konklusjoner. LMIs Karita Bekkemellem fikk seg en prat med dem i pausen, og fikk også mulighet til å stille spørsmål underveis.

PAUSEPRAT: Petter Frost (th) i Bioteknologirådet, til daglig leder i MSD Animal Health Innovation, argumenterte med at dette er helt ufarlig – og nødvendig for å øke et bærekraftig havbruk, mens fiskeriminister Per Sandberg minnet om steile fronter i spørsmålet om genmodifisering, og var derfor forsiktig med å trekke bastante konklusjoner. LMIs Karita Bekkemellem fikk seg en prat med dem i pausen, og fikk også mulighet til å stille spørsmål underveis.

Bioteknologirådet holdt mandag møte om DNA-vaksiner og mener regjeringen må fjerne barrierene, slik at vi kan ta slike vaksiner i bruk i Norge.

– For 25 år siden ble havbruksnæringen bærekraftig – takket være vaksiner. Verktøykassen er den samme i dag. Vi investerer ikke i videre forskning på grunn av en lovbegrensning, forteller Petter Frost i Bioteknologirådet – til daglig er han leder av MSD Animal Health Innovation,

Loven begrenser bruk av morgendagens vaksiner, ifølge det norske lovverket vil dyr som blir vaksinert med flere av disse vaksinene falle inn under lovens definisjon av genmodifiserte organismer (GMO). Frost er tydelig på at nærmest enhver fagperson vil si at dette er en fullstendig feilaktig definisjon av hva et genmodifisert dyr er.

Fiskeriminister Per Sandberg deltok på møtet og hadde flere utsagn i tråd med LMIs innspill til havbruksmeldingen.