Dynal feirer 30 år i Norge

Publisert 24. november 2016

FORNØYD: Ole Dahlberg i Thermo Fisher var svært fornøyd med dagen.

For 30 år siden ble bedriften Dynal Biotech etablert, og i går inviterte Thermo Fisher Scientific – som kjøpte selskapet i 2013 – til heldagsseminar i Oslo Cancer Cluster Innovation Park.

Basert på professor John Ugelstads forskningsmessige gjennombrudd og utforming av Dynabeads har selskapet gjennom 30 år bidratt til nye løsninger for diagnostikk, kartlegging av DNA og helt nye behandlingsformer innenfor kreft. I fjor ble det inngått en avtale med Novartis for å bruke teknologien i immunterapeutisk behandling.

Ole Dahlberg, general manager i Thermo Fisher, åpnet dagen og han kunne fortelle at Dynabeads har vært med i over 50 000 vitenskapelige tidsskrifter og at 80% av Nobelprisvinnerne i medisin de siste 10 årene har brukt Dynabeads i sin forskning.

WATSON: Tomas Angelero, Innovation Director i IBM Watson Norway, fortalte om hvordan Watson kan hjelpe leger med å stille riktig diagnose.

Les også: – Kula vår blir bare viktigere og viktigere.

Thermo Fisher hadde invitert flere foredragsholdere til å snakke om innovasjon i forbindelse med feiringen. Blant annet holdt trendanalytiker Gustav Josefsson innlegg om trender, fremtiden og forandringer, Thomas Angelero, Innovation Director i IBM Watson Norway, fortalte om hvordan Watson kan hjelpe til med å stille kreftdiagnoser og Finn Eirik Johansen, direktør UiO Life Science, fortalte om planene for det nye Life Science-bygget. I tillegg var elever fra Ullern VGS invitert inn for å snakke om hvordan de ser for seg diagnostisering i 2046.

Dahlberg i Thermo Fisher var svært fornøyd med dagen.

– Jeg tror noe av det viktigste vi kan ta med oss hjem fra dagen i dag er at vi må fortsette å samarbeide. Se etter partnere og inngå partnerskap, enten du jobber i akademia eller i et selskap, sa han i sin avslutning.