LMI på høring om antibiotikaresistens

Publisert 6. desember 2016

Monica Larsen, seniorrådgiver i LMI, og Ånen Ringar, seniorrådgiver i LMI, representerte industrien under høringen.

PÅ HØRING: Ånen Ringar (t.v.) og Monica Larsen representerte industrien under høringen.

I dag var det høring om representantforslaget fra stortingsrepresentantene Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen om å styrke det internasjonale og nasjonale arbeidet mot antibiotikaresistens,

– Antibiotikaresistens er et økende problem, både lokalt og globalt. Det er et problem med dramatiske konsekvenser, og dersom vi ikke handler nå er det svært bekymringsfullt. Det er veldig positivt at dette representantforslaget fra Senterpartiet øker ambisjonsnivået rundt handlingsplanen – og det arbeidet regjeringen allerede har satt i gang på dette feltet – ytterligere, sa Larsen i sin innledning.

Se hele sendingen på Stortingets web-tv – LMI snakker cirka 45:30 inn i sendingen.

I tillegg til LMI holdt også Tannlegeforeningen, Legeforeningen, Norges Farmaceutiske forening, Apotekforeningen, NITO Bioingeniørfaglig institutt, Veterinærinstituttet og Antibiotikasenteret for primærmedisin innlegg.