Hvor persontilpasset kan dagens kreftbehandling bli?

Publisert 26. januar 2017

Det er et av temaene under Cancer Crosslinks 2017 som arrangeres i dag.

CANCER CROSSLINKS: Dagens første foredragsholder Jérôme Galon (t.h.) fra INSERM i Frankrike og Gustav Gaudernack, forskningssjef i Ultimovacs.

Det var fullsatt i Kaare Norum auditorium på OCCI da Cancer Crosslinks 2017 gikk av stabelen i dag. Dette er niende gang arrangementet finner sted, og nær 300 deltakere fra industrien, sykehusene og akademia i hele Norge var tilstede i Oslo.

Dersom du ikke er tilstede i OCCI kan du se hele dagen direkte på nett.

Cancer Crosslinks er en av de viktigste møteplassen for onkologimiljøet i Norge. Flere internasjonale foredragsholdere var på plass i dag, blant annet prof. Jérôme Galone (Research Director ved INSERM) fra Frankrike, Dr. Seth B. Coffelt (Head of Immune Cells and Metastasis Group, Cancer Research UK) fra Skottland og prof. William G. Wierda (Department of Leukemia, Division of Cancer Medicine, The university of Texas MD Anderson Cancer Center) fra Houston, USA

Årets arrangement er delt inn i tre sesjoner, som tar for seg de mest aktuelle temaene innenfor kreftbehandling: «Kreft og betennelse– ny innsikt og klinisk betydning», «Dagens kreftbehandling – hvor persontilpasset kan den bli?» og «Fra datainnsamling til klinisk praksis – er Real World Evidence veien å gå?».

Den siste sesjonen avsluttes med en paneldebatt der prof. Steinar Aamdal (OUS), Dr. Espen Enerly (Kreftregisteret), prof. Ivar Sønbø  Kistiansen (UiO) og Per Harald Fuglerud (SLV) skal diskutere Real World Evidence.