Norge styrker legemiddel-tilgang globalt - Legemiddelindustrien
Hopp til innhold

Windows: Hold 'Ctrl'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Mac: Hold 'cmd'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Norge styrker legemiddel-tilgang globalt

– Jeg bagatelliserer ikke dette, men 90 prosent av legemidlene på listen over anbefalte legemidler fra Verdens helseorganisasjon (WHO), er ikke underlagt patenter, skriver helseminister Bent Høie i sitt tilsvar til Leger uten grenser.

– Årsakene til manglende tilgang til legemidler i mange lav- og mellominntektsland er utilstrekkelige systemer for innkjøp, forvaltning, finansiering og kontroll med bruk. Et ubalansert fokus på patentsystemet løser ingen av disse utfordringene, skriver Høie.

Les hele saken på Dagbladet.no.

Del: