AbbVie er en av Norges beste arbeidsplasser

Publisert 20. mars 2017

AbbVie er kåret til Norges beste arbeidsplass av den internasjonale forskningsinstitusjonen Great Place to Work Institute (GPTW). De har tronet i toppen i flere år, og år tok de førsteplassen for andre gang – i klassen for mellomstore bedrifter.

Selskapet har vært med på GPTW-metodikken i 10 år, det er 9. året de er notert og det er fjerde år på rad de er blant de to beste. Grunnlaget for kåringen er en kulturanalyse av selskapet og en spørreundersøkelse blant alle ansatte. Tillit til ledelsen, stolthet i jobben og opplevd fellesskapsfølelse er blant faktorene som blir fanget opp. 186 virksomheter med til sammen over 29 800 medarbeidere er med i kåringen.

Torsdag ble prisen delt ut under den 14. Great Place to Work-kåringen i Samfunnssalen i Oslo, og fredag var det feiring i AbbVies lokaler på Fornebu. Til stede var blant andre representanter fra Bærum næringsråd og Great Place to Work. Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog, var forhindret fra å komme, men hadde skrevet en lang og hyggelig hilsen.

Piloter i eget liv

HR-sjef Marte Fjelle har oppskriften på hvordan man blir en god arbeidsplass.

– Vi er systematiske. Vi har en arbeidsmiljøundersøkelse hvert år der vi spør, analyserer og lager aksjonsplaner som er forankret både hos de ansatte og hos toppledelsen. Og vi gjennomfører det vi har lovet at vi skal gjennomføre. Det er mange bedrifter som kjører arbeidsmiljøundersøkelser av og til, men hvis de blir lagt i en skuff virker det mot sin hensikt. Hos oss er i tillegg de ansatte piloter i eget liv, det vil si at de selv har et ansvar for å finne balansen mellom jobb og privatliv. Derfor har vi ikke fast arbeidstid i AbbVie. Vi har et fantastisk godt arbeidsmiljø der alle jobber mot det samme målet og er stolte av jobben de gjør. Vår første prioritet er pasientene og muligheten til å gi dem et bedre liv. For å klare det er selskapet avhengig av å trekke til seg samt utvikle den beste kompetansen, forteller Fjelle.

Hun påpeker at de også er nøye i ansettelsesprosessene sine der de ser like mye på personligheten som på den faglige kompetansen til potensielt nye medarbeidere.

Høy grad av tillit

Pierre-Claude Fumoleau, General Manager i AbbVie i Norge, gleder seg over seier i norsk jobbkonkurranse.

– Vi er stolte av å ha utviklet en firmakultur der det er høy grad av tillit mellom ledelsen og de ansatte, at ansatte trives med arbeidet og sine kolleger, og er stolte av arbeidsplassen sin. Det er ingen tvil om at en kultur som dette fremmer innovasjon og gode prestasjoner hver eneste dag, sier Fumoleau.

På markeringen fredag fikk AbbVie rosende ord også fra kommunikasjonssjef i LMI, Espen Snipstad.

– Vi i LMI er veldig stolte over at dere er en av Norges beste arbeidsplasser. Allerede første gang jeg var med dere på et arrangement merket jeg engasjementet, dyktigheten og ikke minst den gode atmosfæren og tonen dere imellom. Det er helt tydelig at ledelsen deres har valgt ut de rette folkene, sa Snipstad, og overrakte en blomst og en hilsen fra LMI-direktør Karita Bekkemellem.