Curida trapper opp driften før planen

Publisert 31. mars 2017

En uke etter påske møter over halvparten av de om lag 40 permitterte medarbeiderne hos Curida i Elverum på jobb igjen. Det er fem uker før opprinnelig planlagt.

TILBAKE PÅ JOBB: Fem uker før opprinnelig planlagt møter over halvparten av de permitterte medarbeiderne hos Curida på jobb igjen. Det er Leif Rune Skymoen (t.h.), daglig leder i Curida, svært fornøyd med. Her fra åpningen av fabrikken med statsminister Erna Solberg (t.v) og stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp).

Det skyldes at kunden som ved årsskiftet meldte en reduksjon i prognosen for 2017, nå har økt bestillingen betydelig.

Det betyr at det er økt etterspørsel etter den såkalte BFS-teknologien, der legemidler fylles i sterile ampuller. Curida og de mange dyktige medarbeiderne der er eksperter på denne teknologien.

– Dette er svært motiverende både for medarbeiderne og ledelsen, sier daglig leder Leif Rune Skymoen. Det betyr mye at utenlandske aktører søker til Elverum for å finne den produsenten de velger å satse på.

Nyheten om produksjonsstart allerede nå kom bare få uker etter at Curida meldte om en langsiktig avtale om produksjon av legemidler for det svenske farmasiselskapet Trimb Healthcare AB. Den kontrakten har i denne omgang en verdi på mellom 20 og 30 mill. kroner. Også her dreier det seg om produkter som leveres i sterile ampuller. Curida vant kontrakten i konkurranse med produsenter over hele Europa.

Skymoen forteller at Curida AS hadde en omsetning på 50 millioner kroner i 2016. Det ga et underskudd på cirka sju millioner kroner i det som var første fulle driftsår. Curida har budsjettert med overskudd i 2018.