Bayer blant tre på topp

Publisert 26. april 2017

Bayer ble feiret som en av Norges tre beste eksportbedrifter i 2017 under den årlige Eksportkonferansen i Oslo.

Blant mer enn 80 kandidater, ble Bayer AS valgt ut som en av 10 finalister til Eksportprisen 2017. I løpet av konferansen ble det gjort kjent at Bayer var valgt av juryen som en av de tre beste kandidatene sammen med 3B Fiberglass Norway og Norway King Crab.

Eksportkreditt Norge, GIEK, GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge er vertskap for Eksportkonferansen, som ble arrangert i Operahuset i Bjørvika. Nominasjonen understreker Bayers unike posisjon i legemiddelindustrien i Norge som et av svært få internasjonale selskaper som driver legemiddelutvikling og produksjon her i landet.

Å bli utpekt til en av Norges tre beste eksportbedrifter er en stor anerkjennelse av arbeidet som er blitt gjort av Bayer i Norge for å videreutvikle og foredle arven fra Algeta, samt et bevis på den suksessfulle kommersialiseringen av Xofigo.

I et større bilde må dette ses på som en anerkjennelse av utvikling, produksjon og eksport av legemidler som en viktig del av norsk industri. Sammenlignet med de andre skandinaviske landene har den lokale legemiddelindustrien vært begrenset i Norge til nå.

Norsk suksess

Posisjonen som en av Norges tre beste eksportbedrifter er knyttet til Xofigo som i 2016 ble omsatt for mer enn 3 milliarder kroner i mer enn 40 land. Xofigo ble utviklet i Norge av Algeta og er gjennom Bayers virksomhet blitt en norsk eksportsuksess.

  Det er alltid mest moro å være helt øverst, men tredjeplass er veldig bra blant mange spennende bedrifter.  Jeg er veldig stolt over alle medarbeidere i Product Supply som med stor kompetanse og innsatsvilje anstrenger seg hver eneste dag slik at vi får produsert og levert Xofigo til pasienter i mer en 40 land og bidrar til å sette Bayer Oslo på karet som en produksjons- og forskningsbedrift, sier Jan Børge Jacobsen, leder av Product Supply.

Beæret

Også administrerende direktør Thomas Ramdahl er svært stolt av utmerkelsen fra Eksportpris-juryen, som for øvrig understreket at det hadde vært svært vanskelig å skille de tre beste kandidatene.

Vi er beæret over nominasjonen og over å bli kåret til en av Norges tre beste eksportbedrifter. Dette er et resultat av hardt arbeid utført av mange ansatte gjennom flere år, og dessuten en konsekvens av Bayers forsterkede synlighet i det norske industrielle miljøet de senere årene. Jeg vil takke alle som har bidratt til å gjøre dette mulig, sier Ramdahl.

Det var til slutt 3B Fiberglass Norway som vant Eksportprisen 2017. De produserer glassfibertråder for prosessering til ulike plast- og komposittmaterialer innenfor spesielt vind- og bilindustrien. Arrangørene har produsert videoer som presenterer hver av topp 3 kandidatene.

Her er lenke til filmen om Bayer: https://vimeo.com/214457702?lite=1