Ny app og ny film

Publisert 13. november 2017

Felleskatalogen lanserer i disse dager både ny versjon av appen Min felleskatalog og en ny filmsnutt.

– Den første versjonen var kun tilgjengelig for iOS, og inneholdt kun pakningsvedlegg. Nå har vi inkludert instruksjonsfilmer, RMP-materiell og varsler fra Legemiddelverket. I tillegg oppdateres appen automatisk hver gang den er i bruk, det betyr at informasjonen alltid er den siste, forteller administrerende direktør Bente Cecilie By Jansen.

Hensikten med applikasjonen er at pasienten skal få kontroll på sine medisiner, ved lett tilgang til elektroniske pakningsvedlegg, instruksjonsfilmer og RMP-materiell, men også med mulighet for å lage seg en elektronisk medisinliste ved å skanne strekkodene på legemiddelpakningene.

– Appen har også funksjonalitet for å få varsling når man skal ta sine medisiner, få varsler fra Statens legemiddelverk samt finn nærmeste apotek, forteller hun.

– En ny versjon – betyr det at den må lastes ned, eller holder det bare å oppdatere i tunes eller google play?

–Ja, har du allerede lastet den ned, er det bare å oppdatere eksisterende app.

Appen er utviklet av ThotSoft/Ovitas på oppdrag fra Felleskatalogen. Her kan du lese mer og laste den ned:  https://play.google.com/store/apps/details?id=no.ovitas.app.patient og  https://itunes.apple.com/no/app/min-felleskatalog-pasient/id988350876?mt=8

Felleskatalogen har også laget en liten filmsnutt, som fra 15. november skal vises på «Hvilepuls» på legekontorene. Den kan du se her.