Thermo Fisher vant Norwegian Tech Awards

Publisert 21. november 2017

I knivskarp konkurranse med svært gode kandidater var det Thermo Fisher Scientific som trakk det lengste strået og vant årets Norwegian Tech Award 2017.

VANT: Adm.dir. i Thermo Fisher Scientific Ole Dahlberg og forskningssjef Geir Fonnum

Prisen er i mange år blitt delt ut av Teknisk Ukeblad, og vinneren av prisen skal representere en god ingeniørmessig løsning eller gjennombrudd på et teknologisk eller samfunnsmessig problem. Prisen ble delt ut under Industri Futurum på Gardermoen i går, 20. november, og består av et trofé og et diplom.

Juryens begrunnelse lød slik:
«Vinneren tilfredsstiller det viktigste kravet i Norwegian Tech Award om at teknologien skal bidra til å løse et samfunnsproblem. Teknologien de har utviklet er enestående i verdenssammenheng og utviklet i Norge, hvor produksjonen også foregår.

Selskapet er et godt forbilde og eksempel på at langsiktig og strategisk satsing på forskning og innovasjon lønner seg.

Selskapet har amerikansk eier, men de store investeringene i Norge viser at både videreutvikling av teknologien og produksjonen har gode kår i Norge.

Vinneren har en teknologi som redder liv. 

De har utviklet en ny generasjon Ugelstadkuler med kombinasjon av elektronikk, kjemi og biologi for å bestemme kreftsvulsters DNA.

Teknologien deres medfører at det kan tilbys kreftbehandling på individnivå med presisjonsmedisin, da pasienter med samme typer kreft krever ulike behandling. Med både raskere og rimeligere behandling tilfredsstiller vinneren både pasientene og storsamfunnet»

 

Les mer på tekniskukeblad.no
ThermoFisher vant Norwegian Tech Awards