Fantastiske fremskritt krever ny kurs - Legemiddelindustrien
Hopp til innhold

Windows: Hold 'Ctrl'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Mac: Hold 'cmd'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Fantastiske fremskritt krever ny kurs

Det kommer en bølge av nye innovative legemidler fremover, blant annet innen kreft. Det er fantastisk for pasientene og samfunnet, men krever også gode løsninger for bærekraftig finansiering, skriver Karita Bekkemellem på NRK Ytring. Det førte til debatt med helseministeren på P2 i helgen.

I en artikkel 25. januar skriver NRK.no at utgiftene til kreftmedisiner økte med en halv milliard i 2017 sammenlignet med året før, og at dette går ut over muligheten til å vedlikeholde bygg og investere i nytt utstyr. Øystein Mæland, direktør ved Ahus, sier til NRK at medisinkostnadene i årene som kommer neppe vil gå ned.

– Utviklingen på legemiddelområdet skal vi rope hurra for. Når en du er glad i blir syk, priser du deg lykkelig hvis det finnes en medisin som gjør ham eller henne frisk. Men da må denne medisinen være tilgjengelig også i Norge. Derfor må vi sammen finne ut hvordan dette skal være bærekraftig både for myndigheter og for industrien, skriver Bekkemellem.

Les hele kronikken: 

Fantastiske fremskritt krever ny kurs

Hør debatten her.

Kategorier: Nyheter LMI
Del: