Steinar Aamdal til Ultimovacs

Publisert 7. mars 2018

Professor em. Steinar Aamdal går nå fra stillingen som overlege ved Avdeling for kreftbehandling, OUS – til LMIs medlemsselskap Ultimovacs.

Han går av ved aldersgrensen for stillingen på OUS, men gir seg altså ikke i arbeidslivet:

– Det er med stor glede vi kan fortelle at Professor em. Steinar Aamdal har akseptert tilbud om ansettelse i Ultimovacs AS, forteller direktør Øyvind Kongstun Arnesen i Ultimovacs.

FORNØYD: Administrerende direktør Øyvind Kongstun Arnesen er glad for sin nye «signering». Her fra BIO-kongressen i San Francisco sommeren 2016.

Der skal Aamdal bidra med sin kunnskap, kompetanse og sitt nettverk til å utvikle Ultimovacs sin vaksineteknologi til å bli et viktig bidrag i fremtidens kreftbehandling.

Og hvorfor Ultimovacs?

– Immunterapi har revolusjonert kreftbehandlingen. For første gang ser vi mulighetene til å kunne kurere pasienten med alvorlig kreftsykdom. Den utviklingen som skjer i Ultimovacs med sine kreftvaksiner er noe av det mest lovende og spennende som skjer innen immunterapi. Jeg ser fram til å være del av dette miljøet og å kunne bidra til videre utvikling av kreftvaksinene, siteres Steinar Aamdal i en pressemelding fra selskapet.

Se også videointervju med Aamdal i Dagens Medisin.

– For oss er det svært bra å få med en kapasitet som Steinar Aamdal på laget. Vi skal ta mange viktige og komplekse beslutninger i tiden som kommer. Å få med vurderingene til Aamdal har stor betydning og gir oss trygghet. Vi har dessuten behov for å diskutere og samarbeide med eksterne miljøer. Aamdal kjenner disse fra før og vi kan raskere komme i gang med samarbeidsprosjekter, forteller Arnesen.