Lanserte DNA-vaksine

Publisert 20. mars 2018

Onsdag i forrige uke var en stor dag for Elanco – endelig kunne de lansere sin nye DNA-vaksine mot PD hos laks.

Elancos vaksine er den første DNA-vaksinen til dyr i Europa.

Det har vært en lang til havet. Det har gått ti år siden selskapet begynte utviklingen av Clynav. Det var knyttet stor spenning til godkjenningsprosessen, og ikke minst om fisk som blir vaksinert med denne vaksinen ville bli klassifisert som GMO. Det skjedde ikke; EU-kommisjonen bestemte det i fjor sommer. Riktignok må alle kommende DNA-vaksiner vurderes enkeltvis.

I Norge er det miljøverndirektoratet som vurderer dette, men de er langt på vei bundet til EU-kommisjonens avgjørelse, gjennom EØS-avtalen.

Lanseringsmøtet fant sted i maritime omgivelser, i akvariet i Bergen. Der hadde selskapet invitert veterinærer og fiskehelsebiologer, som fikk en innføring vaksinens teknikaliteter.

Her kan du lese om PD (Veterinærinstituttet)

FØRNØYDE: Elancos vaksine er den første DNA-vaksinen til dyr i Europa. I forrige uke ble den lansert i Norge. Fra venstre: Paul Negaard, Antonio Ramiro (leder for Elanco Aqua i Norge) og Ragnar Thorarinsson.

UTSPØRRING: Veterinærene og fiskehelsebiologene i salen fikk anledning til å spørre ut foredragsholderne til slutt under lanseringsmøtet.