Utenfor godkjent bruk - er det innafor? - Legemiddelindustrien
Hopp til innhold

Windows: Hold 'Ctrl'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Mac: Hold 'cmd'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Utenfor godkjent bruk – er det innafor?

De siste par ukene er det skrevet mye om off label-bruk av legemidler til pasienter med multippel sklerose (MS). Systematisk bruk av legemidler utenfor indikasjon bekymrer oss, skriver Karita Bekkemellem i sin blogg i Dagens Medisin.

– Misforstå oss ikke; legene har full rett til å forskrive legemidler off label. Dette er helt nødvendig for sykdommer hvor det ikke finnes godkjente legemidler, og vi stoler på at legene gjør gode faglige vurderinger på vegne av sine pasienter. Men vi er kritiske til utstrakt økonomisk motivert bruk utenom godkjent indikasjon. Det er det flere grunner til, skriver Bekkemellem.

Les blogginnlegget på dagensmedisin.no

Utenfor godkjent indikasjon – er det innafor? 

 

Kategorier: BloggNyheter LMI
Del: