Har vi råd til å la være å satse på norsk helsenæring?

Publisert 25. april 2018

Helsenæringen i Norge vokser som aldri før, og bidrar til en enorm verdiskaping; arbeidsplasser, skatteinntekter og eksportinntekter. Men i hjemmemarkedet er det noen humper i veien. Nå bør Norge våkne, skriver Karita Bekkemellem i sin blogg på Dagens Medisin. 

Menon Economics la i dag frem rapporten «Helsenæringens verdi 2018». I rapporten beregner de helsenæringens verdiskaping, omsetning, sysselsetting, produktivitet og lønnsomhet, og peker også på hvilke utfordringer som ligger i veien for at Norge skal kunne lykkes med å bygge en sterk innovasjonsbasert helseindustri.

– Jeg håper og tror at rapporten kan bidra til en kunnskapsbasert offentlig debatt. Vi i helseindustrien har felles ambisjoner med det offentlige; vi ønsker flere arbeidsplasser, flere eksportinntekter og flere friske innbyggere. Vi må bare komme oss dit sammen, på en minst mulig humpete vei, skriver Bekkemellem i sin blogg.

Les hele bloggen på dagensmedisin.no