Bent Høie inviterte til mini-seminar om legemiddelinnovasjon

Publisert 15. mai 2018

Flere av LMIs medlemmer deltok på seminaret med helseministeren.

I går inviterte helseminister Bent Høie flere aktører fra helsenæringen til seminar om forskning og innovasjon på legemiddelområdet. Bakgrunnen for seminaret var møter den amerikanske ambassaden har hatt med Høie.

Under seminaret diskuterte deltakerne hvordan det offentlige/private samarbeidet rundt kliniske studier kan forbedres, hvordan det bedre kan legges til rette for at helseregistre, biobanker og real world data tas i bruk for å undersøke effekt og sikkerhet av legemidler som har blitt tatt i bruk i helsetjenesten og hvordan Norge bedre kan utnytte konkurransefortrinnet med helseregistre og biobanker til forskning og innovasjon.

– Det er svært gledelig at helseministeren tar initiativ til et slikt møte. I tillegg var alle stakeholderne i forhold til vår verdikjede fra offentlig sektor tilstede, så det ble en kjempefin arena for dialog, sier Monica Larsen, seniorrådgiver i LMI.

Hun var invitert for å holde innlegg om hvordan legemiddelindustrien kan hjelpe myndighetene med å nå de legemiddelpolitiske målene.

– Vi tror at legemiddelindustrien vil bidra med å nå myndighetenes mål for helsetjenesten gjennom å bringe nye legemidler og ny teknologi til pasientene, og at vi gjennom samarbeid og dialog vil finne løsninger som er kostnadseffektive og bærekraftige for helsetjenesten, sa hun.

I tillegg til Larsen i LMI holdt Ans Heirman i MSD, Lena Nymo Helli i AbbVie og Christian Probst i GSK innlegg under seminaret. Flere andre aktører var også tilstede på seminaret. Trygve Ottersen fra Folkehelseinstituttet og Karen Marie Ulshagen fra SLV snakket om hva de trenger fra industrien i forbindelse med HTA-vurderinger. Erlend Smeland ved OUS og Michael Wester fra Helse Sør-Øst snakket om hvordan samarbeidet mellom industrien og sykehusene kan bli bedre, og Bente Hayes i LIS snakket om hvordan offentlig sektor og industri sammen kan legge til rette for innovative offentlige innkjøp.