Stokke Industri investerer i Curida

Publisert 24. september 2018

Farmasibedriften Curida i Elverum har fått ytterligere en sterk privat investor med på laget. Investeringsselskapet Stokke Industri AS går inn på linje med Canica, Klaveness Marine og statens investeringsselskap Investinor. Dermed har eksterne investert i overkant av 100 millioner kroner i selskapet, skriver Curida i en pressemelding.

Videre skriver de:

 Daglig leder Leif Rune Skymoen sier Stokke Industri med sin investering ytterligere styrker Curidas finansielle og industrielle base. Han legger i tillegg vekt på at det tydeliggjør Curida som et norsk selskap. Det er viktig med tanke på Curidas bidrag til leveringssikkerhet og beredskap.

– Dette er investorer med betydelig industriell kompetanse og som ser verdien av å bygge norsk industri og å skape norske arbeidsplasser. Curida har nå fått på plass et langsiktig eierskap med en styrke som gjør at vi kan forfølge noen svært spennende muligheter sier styreleder i Curida, Per S. Thoresen.

Hos Stokke Industri sier investeringsdirektør Stein Egil Valderhaug:

– Curida er et selskap vi har stor tro på og vi ser frem til å jobbe sammen med ledelse, ansatte og øvrige eiere for å utvikle selskapet videre.

Leif Rune Skymoen minner om at Curida er resultat av utrettelig innsats og stå-på-vilje fra medarbeiderne og de opprinnelige aksjonærene, som hadde klokkertro på prosjektet.

Anne Simensen, som er de Curida-ansattes representant, sier det er svært motiverende å få Stokke Industri med på laget i tillegg til Canica, Klaveness Marine og Investinor.

– For oss ansatte er dette nok en bekreftelse på at innsatsen vi har lagt ned siden sommeren 2014 blir sett og verdsatt, sier Simensen.