Felleskatalogen og Antidoping Norge sammen om legemiddelsøk

Publisert 25. oktober 2018

I dag skrev Felleskatalogen og Antidoping Norge (ADNO) under en samarbeidsavtale som blant annet omhandler dopingklassifisering av legemidler. De har også sammen utviklet mulighet for dokumentasjon på legemiddelsøk. 

SAMARBEID: Bente Bye Jansen i Felleskatalogen og Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge signerer samarbeidsavtale.

Etter flere dopingsaker nasjonalt og internasjonalt har ifølge ADNO mange idrettsutøvere etterspurt muligheten for å kunne dokumentere at de har gjort legemiddelsøk. Nå er dette mulig, med en ny funksjon utviklet av Felleskatalogen og ADNO.

– Vi er veldig glad for at vi nå kan tilby denne funksjonen som en god del har etterspurt. Vi forstår at dette vil være en trygghet for utøverne, og takket være et godt samarbeid med Felleskatalogen er det nå mulig å få et sikkert bevis på søket som er gjort, sier Astrid Gjelstad, farmasøyt og medisinsk fagrådgiver i Antidoping Norge.

Funksjonen er  lansert på felleskatalogen.no og på antidoping.no, og vil snart også være tilgjengelig i Felleskatalogens apper – både Helsepersonell-appen og Pasient-appen.

– Dette har vært et spennende prosjekt, ikke minst fordi det har utfordret oss i forhold til hvordan vi kan sikre at informasjonen alltid er korrekt angitt i Felleskatalogen-tekstene. I samarbeid med Antidoping Norge har vi derfor laget et robust kontrollsystem, som sjekker dopingstatus automatisk i forhold til en masterfil bygget opp av Antidoping Norge, forklarer Felleskatalogens redaktør Bente By Jansen til ADNO.

Les hele saken på antidoping.no