Kom og hør om fremtidens helseindustri

Publisert 29. oktober 2018

Vil medisinkostnadene velte velferdssamfunnet? Vil ny genteknologi skape etiske utfordringer vi ikke har tenkt på? Velkommen til Helseindustrikonferansen 2018!

INVITERER: Halvard Grønlien inviterer deg til et spennende program under Helseindustrikonferansen 2018

– Vi har satt sammen et skikkelig spennende program i år, så jeg håper det er mange som tar turen til Clarion Hotel på Gardermoen den 19. november, sier Halvard Grønlien. Han er leder i LMIs Næringspolitisk utvalg og står bak planleggingen sammen med seniorrådgiver i LMI, Monica Larsen.

Også i år legges Helseindustrikonferansen sammen med Norsk Industris store møteplass Industri Futurum. Vårt arrangement, Fremtidens helseindustri, skjer på dag 1 av denne møteplassen, 19. november kl 13.00-16.30.

Første del handler om fremtidens muligheter og utfordringer, og ledes av Halvard Grønlien.

– Det at man kan klippe bort et sykt gen med crispr-teknologi høres fantastisk ut, men har vi tenkt på konsekvensene på lang sikt? Er det bra eller dårlig? Har vi tenkt tanken langt nok? Hvilke løsninger finnes for fremtiden, hvilke krav stilles til digitalisering av sektoren og hva er behovet til pasienter, industri og samfunnet? Det skal vi diskutere i denne sesjonen, og har blant annet invitert grunnleggerne av WarOnCancer, Fabian Bolin og Sebastian Hermelin, Helge Blindheim fra Direktoratet for e-helse og professor Jarle Brevik fra Universitetet i Oslo, forteller Grønlien.

I programmets andre del spør vi rett ut om medisinkostnadene vil velte velferdssamfunnet, eller om det finnes andre måter å se det på.

– Blant annet får vi høre om ulike businessmodeller for bærekraft i fremtidens helseindustri fra Lene Lunde i Deloitte, og vi vil utfordre Sissel Husøy i Helsedirektoratet på om dagens finansieringsordninger er innrettet for å håndtere helhetlige pasientforløp mellom primær- og spesialisthelsetjeneste, og behandlingsløsninger som vil bli en kombinasjon av legemidler, diagnostikk og digital beslutningsstøtte. Vi har også invitert en av våre egne daglige ledere, Rajji Mehdwan fra Roche, for å løfte blikket litt og gi oss et internasjonalt perspektiv på det norske legemiddelmarkedet, forteller Grønlien.

Siste del av programmet ledes av administrerende direktør i LMI, Karita Bekkemellem. Hun skal snakke om fremtidens helsetjeneste med Maria Jahrmann Bjerke fra Helse- og omsorgsdepartementet, Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet, Kirsten Haugland fra Kreftforeningen og Lena Nymo Helli fra AbbVie.

– Vi er på vei inn i et paradigmeskifte i måten vi i industrien jobber på. Persontilpasset medisin er nåtiden, ikke fremtiden. Jeg lurer på hvordan dette vil utvikle seg, hvilke muligheter som finnes og hvilke endringer som vil skje innen helsetjenesten etter hvert som stadig nye innovasjoner kommer. Hvis du også lurer bør du ta turen til Gardermoen 19. november, sier Grønlien.

Interessert? Les mer og meld deg på her