– Dette er et viktig og nødvendig prosjekt

Alle samarbeidspartene var skjønt enige om viktigheten av INSPIRE, som skal kartlegge bruken av kreftmedisiner. Prosjektet ble i går lansert på Radiumhospitalet.

Publisert 11. april 2019
INSPIRE: Fra venstre: Giske Ursin i kreftregisteret, Anne Lise Ryel i Kreftforeningen og Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien, koste seg med alkoholfri drikke etter lanseringen av INSPIRE.

Sammen på podiet stod Giske Ursin, Karita Bekkemellem og Anne Lise Ryel. De tre aktørene, Kreftregisteret, Krefforeningen og LMI, sammen med ni legemiddelselskap og Inven2 har sammen jobbet i over ett år med INSPIRE. Prosjektet er et unikt samarbeid mellom private og offentlige aktører.

– Vi har fått til historisk partnerskap, med Kreftregisteret og Kreftforeningen. Etter min mening har vi startet et helt nytt kapittel, hvor vi har etablert et nytt samarbeid mellom det offentlige, brukerorganisasjon og privat næringsliv. Det har vært en lang reise, som jeg vil tørre å påstå startet med Helse og Omsorg 21. En av Ho21 viktigste resultat er at det ga legitimitet for det offentlig til å kunne samarbeide med det private. I dag står vi her, sammen, med et felles mål, om å fremskaffe viktig og helt nødvendig kunnskap om medikamentell kreftbehandling inn til Kreftregisteret, sa Bekkemellem.

Les også: INSPIRE: Sammen om å øke kunnskap

Ursin i Kreftregisteret fortalte litt om bakgrunnen for at INSPIRE kom på banen.

– Vi behandler kreft med kirurgi, strålebehandling og medikamentell behandling. Vi vet mye gjennom data om de to første behandlingsformene, men medikamentell behandling har vi til nå ikke data på. For å få mest mulig nytte av pengene vi bruker på medikamentell behandling så kommer nå INSPIRE inn i bildet. Prosjektet er det første skrittet på veien for å få inn informasjon fra sykehusene slik at vi kan utnytte relevant datamateriale på en best mulig måte, sa Ursin.

Les også: Et historisk samarbeidsprosjekt

Se flere bilder fra lanseringen her: