LMI i kontakt med helsemyndighetene angående Koronaviruset

LMI har sendt brev til Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet angående Koronasmitte, og kontakt mellom ansatte i legemiddelindustrien og legekontor/sykehus.

Publisert 9. mars 2020
Tall fra Folkehelseinstituttet(FHI) 9. mars viser at det er 183 Korona-smittede personer i Norge.

Dette er innholdet i brevet som gikk ut til FHI og Helsedirektoratet fra LMI mandag formiddag:

Legemiddelindustrien (LMI) arrangerte før helgen et medlemsmøte om Korona. Dette handlet i hovedsak om beredskap ift. tilgang på legemidler ved et større utbrudd og hvordan industrien forbereder seg. Men Korona-situasjonen bekymrer også mange av de ansatte i industrien som enkeltpersoner og som samfunnsborgere. LMI har foreløpig ikke gitt spesifikke råd til våre medlemsbedrifter, men henviser til råd fra helsemyndighetene.

Det er imidlertid slik at ansatte fra vår industri hver dag besøker svært mange legekontor og sykehus landet rundt. De besøker gjerne flere legekontor og sykehus hver dag, og representerer slik sett en potensiell smittekilde for helsepersonell, samtidig som de er ekstra utsatt for selv å bli smittet fra legekontor/sykehus der det har kommet inn smitte og føre det videre til andre legekontor/sykehus. De som er involvert i studier er i en særstilling da de av hensyn til studieprotokollene ikke kan unnlate å reise ut til studiestedene. Vi opplever nå en økende bekymring hos en del ansatte og ønsker å videreformidle dette til helsemyndighetene. Vi vil også stille spørsmål om man fra myndighetens side ser behov for at LMI skal gå ut med felles kommunikasjon til denne yrkesgruppen om hvordan de skal forholde seg i kontakten med helsetjenesten.  

LMI kommer tilbake med mer informasjon, følg med på våre nettsider og vårt daglige nyhetsbrev.