Felleskatalogen jobber for å få på plass rasjoneringsinformasjon

Til tross for koronasituasjonen fortsetter arbeidet i Felleskatalogen som før. Informasjon om rasjonering av legemidler skal nå inn i Felleskatalogen.

Publisert 19. mars 2020
FELLESKATALOGEN: Daglig leder i Felleskatalogen, Bente By Jansen, og de andre ansatte, jobber nå fra hjemmekontor på grunn av koronasituasjonen i landet.

Statens legemiddelverk (SLV) innfører rasjonering av enkelte legemidler som følge av koronavirus-utbruddet i Norge. Informasjon om rasjonering skal nå inn på Felleskatalogens sider og apper, i tilknytning til de legemidler som er berørt.

– Etter en henvendelse fra Legemiddelverket denne uken, har dette vært vår første prioritet, og vi håper å få ut informasjonen om rasjonering i løpet av uken. Bestemmelsene fra SLV angående rasjonering vil bli tilgjengelig øverst i Felleskatalogtekstene for de legemidler det gjelder, sier daglig leder i Felleskatalogen Bente By Jansen.

Korona viser igjen på søkestatistikk

I Google Analytics ser Jansen at pneumokokkvaksinen Penumovax troner øverst over besøkte Felleskatalolgtekster på felleskatalogen.no den siste uken.

– Dette er interessant, sier Jansen. Pneumovax, er normalt ikke å finne på topp 10-listen over besøkte sider på felleskatalogen.no. Medieoppslag har den siste tiden gitt stor etterspørsel etter vaksinen mot lungebetennelse. Vaksinen beskytter ikke mot Covid19, men beskytter personer i risikogrupper mot pneumokokksykdom.

Jansen forteller at Felleskatalogen vanligvis har i overkant av 270.000 sidevisninger på mandager, men at de mandag denne uken hadde 230.000 sidevisninger.

– Det er faktisk et betydelig fall. Det kan tyde på at helsepersonell er mer opptatt med andre oppgaver om dagen, og vi vet jo også at flere tusen er i  karantene.

Fortsetter som før

Alle ansatte i Felleskatalogen har nå hjemmekontor.

– Alle i Felleskatalogen er friske og operative. I går hadde vi vårt første videomøte på Teams, det er ikke helt det samme som å møtes, men det fungerte fint. Dette skal vi ha en gang i uken eller ved behov. I tillegg holder vi kontakten med hverandre over telefon og på epost, sier Jansen.

– Vi jobber stort sett med Felleskatalogtekster og pakningsvedlegg, og dette egner seg godt for hjemmekontor. Vi fortsetter som før, og har per i dag mye å gjøre. Skulle det bli mindre aktivitet fra legemiddelfirmaene fremover, så gir det mulighet for å fokusere mer på bivirkningsprosjektet.

Jansen forteller at det har vært noe mindre henvendelser fra legemiddelfirmaene den siste uken, en naturlig utvikling med tanke på de store endringene i landet den siste uken.

Les også: En kur mot koronaviruset – hvor i løypa er vi?