Hvordan vi aktører kan samarbeide gjennom krisen

- Vi møter daglig nye utfordringer og nye, ulike problemstillinger. Gjennom åpenhet og samarbeid kan vi spille hverandre gode, til nytte for samfunnet, sier Karita Bekkemellem.

Publisert 19. mars 2020
NYTTE: – gjennom åpen og konstruktiv dialog kan vi spille hverandre gode, til nytte for samfunnet, sier Karita Bekkemellem.

Hun trekker særlig frem LMI sitt samarbeid med Melanor som et eksempel. Melanor er bransjeforeningen for selskaper som leverer medisinsk- og laboratorieutstyr til Norge.

– Jeg har god dialog med administrerende direktør i Melanor, Atle Hunstad. Det som er viktig er at vi sammen kan diskutere nye problemstillinger som kommer i kjølvannet av Korona-krisen, men kanskje like viktig, at vi kan samarbeide om å finne løsninger.

– Gjennom åpen diskusjon og konstruktiv jobbing, kan vi spille hverandre gode til nytte for samfunnet, sier Bekkemellem.

LMI ber om innspill

For å håndtere spørsmål og utfordringer knyttet opp mot bransjen som helhet, har LMI opprettet en «krise-komite», på tvers av utvalgene. De har erfaring både innen produksjon, forskning og utvikling, beredskap og myndighetskontakt.

Her kan du lese mer om «krise-komiteen»

– Det er en veldig kompetent gruppe vi har satt sammen, med masse erfaring fra ulike ledd i bransjen vår, forteller Bekkemellem, som også påpeker at de trenger å motta tips.

Derfor er det viktig at alle sender sine spørsmål til monica.larsen@lmi.no , slik at hun kan ta det videre med komitéen.

– Om det handler om finansielle utfordringer, smittevern, kliniske studier, uansett hva, bare send oss spørsmål og temaer, sier Bekkemellem.