Legemiddelpodden: Korona, vaksinasjon og antibiotikaresistens

Når kan vi vente oss en vaksine mot koronaviruset? Kan noen land karre til seg vaksinen når den først blir klar? Og hva har antibiotikaresistens å gjøre med koronaviruset?

Publisert 24. april 2020

Legemiddelpodden har hatt en aldri så liten koronapause, av smittevernhensyn. Men nå har studio blitt flyttet til LMIs store møterom, der vi kan holde to meters avstand, så her kommer endelig ny episode!

Tema er – ikke overraskende – koronapandemien. Administrerende direktør i LMI, Karita Bekkemellem, og seniorrådgiver Inge Johansen, svarer på en rekke spørsmål om samarbeidet som nå foregår i en rekke land, om hvor viktig en WHO-koordinasjon er og ikke minst: om vaksinene som er under utvikling. Tallene varierer, men vi vet at det er minst 20 vaksiner under utvikling fra minst 80 ulike forskningsmiljøer. Og hva har antibiotikaresistens med koronapandemien å gjøre?

Hør flere epidoder av Legemiddelpodden her: lmi.no/legemiddelpodden