Endrer pandemien premissene for kliniske studier i Norge?

Kan hende slår pandemien fordelaktig ut for helserelatert forskning i Norge – og fører til at flere pasienter får delta i kliniske studier, skriver Bekkemellem og Hjelstuen i en kronikk i Dagens Medisin.

Publisert 20. mai 2020

Avbyråkratiseringen vi har sett under koronapandemien, bør det bygges videre på: Fart er et viktig moment for å få studier til Norge.

I det siste har vi virkelig vist at vi kan når det gjelder.

Både den globale Covid-19-studien Solidarity og verdens vaksinekoalisjon CEPI ledes fra Norge. Forskningsmidler hasteutlyses og flere titalls forskningsmiljøer melder sin interesse – og får raske svar fra Forskningsrådet, skriver Karita Bekkemellem i LMI og Ole Kristian Hjelstuen i Inven2 i sin kronikk.

Les hele kronikken på dagensmedisin.no

Endrer pandemien premissene for kliniske studier i Norge?