Hør podkast om legemiddelindustriens bransjeregler

Visste du at legemiddelindustrien har egne interne reklameregler som er strengere enn myndighetenes regler?

Publisert 26. juni 2020
I PODKASTSTUDIO: Fra venstre programleder Eline Feiring, seniorrådgiver Ramona Melanie Eichenberger og seniorrådgiver Lars Alnæs.

Disse reglene gjelder alle former for kommunikasjon mellom legemiddelindustrien og helsepersonell eller allmennheten.

Visste du for eksempel at legemiddelindustrien ikke har lov til å gi leger en kulepenn i gave? Eller betale for legenes kongressreiser? Eller at legemiddelindustrien har en egen «domstol» som har eksistert siden 1995, og et eget bransjeregelverk som har eksistert siden 1975?

Seniorrådgiver og jurist Lars Alnæs har jobbet med disse reglene i LMI i 25 år, og forteller i Legemiddelpoddens episode 8 om hva som er lov og ikke lov – og hvorfor. Gjest er også seniorrådgiver og jurist Ramona Melanie Eichenberger, som forteller om den årlige offentliggjøring av verdioverføringer mellom industrien og helsepersonell.

Programleder: Eline Feiring