I dag gikk Vaccibody på børsen

Kreftvaksineselskapet Vaccibody hadde i dag sin første handelsdag på Oslo Børs og har nå en markedsverdi på 18 milliarder kroner.

Publisert 7. oktober 2020
VACCIBODY-LEDELSEN: Direktør Michael Engsig og gründer og forskningssjef Agnete Fredriksen

Vaccibody noteres på Merkur Market, som eies og drives av Oslo Børs. Merkur Market er en markedsplass for notering og elektronisk handel av aksjer og egenkapitalbevis. Dette er et tilbud til mindre og mellomstore selskaper som ønsker enklere tilgang til kapitalmarkedet.

Aksjetickeren går under navnet “VACC-ME”, skriver Vaccibody i en pressemelding.

Aksjen er den tredje mest omsatte på Oslo Børs i tidlig handel, og markedsverdien stiger fra 17,53 milliarder til 18,06 milliarder kroner, skriver E24.

Styreleder i selskapet, Anders Tuv, sier Vaccibody det siste året har fått betydelig interesse fra både norske og internasjonale investorer.

– Aksjonærlisten har nesten tredoblet seg det siste året og teller nå mer enn 800 individuelle aksjonærer. Registreringen på Merkur er et logisk neste trinn for Vaccibody og vil ytterligere legge til rette for åpenhet om handel med, og likviditeten i, selskapets aksjer, uttaler han i en pressemelding.

I forrige uke inngikk de en lisens- og samarbeidsavtale med Genentech (en del av Roche) til en verdi av 6,7 milliarder kroner. Vaccibody-gründer, president og forskningssjef Agnete Fredriksen fortalte til LMI at de i løpet av 2020 tredobler antall ansatte, fra rundt 20 ved starten av året til rundt 60 mot slutten av året. Administrerende direktør Michael Engsig sier dette er begynnelsen på en spennende ny reise for selskapet.