Karita Bekkemellem på TV2 Nyhetsmorgen

LMIs administrerende direktør gjestet TV2 Nyhetsmorgen i to segmenter på lørdag. Først for å diskutere koronavaksiner og deretter ukas nyheter i avisrunden (krever innlogging).

Publisert 16. november 2020
FORDELING: COVAX fungerer som innkjøper på vegne av mange land, og kan dermed fordel vaksinene etter der behovene er størst, forklarte Karita Bekkemellem om hvordan koronavaksinene skal fordeles til hele verden.

Bekkemellem fulgte først på Nyhetskanalen som gjest etter assisterende helsedirektør, Espen Nakstad, hvor hun snakket om koronavaksiner, da blant annet nyhetene om en mulig ny vaksine fra selskapet Pfizer.

Se hele klippet her

– Det er helt unikt at både forskere og legemiddelindustri klarer å få frem så gode resultater på så kort tid, sa Bekkemellem da hun ble spurt om hvordan man klarer å få en vaksine med 90% effekt, så tidlig, med referanse til Pfizer-vaksinen.

Hun påpekte også hvordan det jobbes, blant annet gjennom samarbeid som COVAX, for at det skal bli en solidarisk fordeling av vaksiner over hele verden.

Se hele klippet av første innslaget om koronavaksine her

Avisrunden

Korona, vaksiner, presidentvalget i USA og en annerledes julefeiring var blant temaene Bekkemellem diskuterte sammen med programleder Ane Rostad Stockholm og medgjest, Kathrine Sørland.

Se hele klippet her

Under diskusjonen om korona og de nye tiltakene viste Bekkemellem til hvor alvorlig denne situasjonen er og hvor viktig det er å høre på myndighetene og følge deres råd.

– Jeg tenker på hva finansministeren vår sa, at denne pandemien truer velferdsstaten vår, da må vi sette det litt i perspektiv, hva betyr egentlig Halloween og jula da? Vi er privilegerte, og vi må ta et personlig ansvar. Og når vi snakker om en vaksine, det er det mest treffsikre vi kan gjøre, da kan vi begynne å smøre økonomien, få tilbake det gode livet.

Se hele klippet av avisrunden her