Koronavaksiner: dette er historiene fra selskapene selv

De er blant selskapene som har kommet lengst i utviklingen av vaksiner mot covid-19. Hvordan har året vært? Hvordan har de klart det så raskt? Hør Legemiddelpodden #13.

Publisert 15. januar 2021

Sissel Lønning Andresen og Erik Hjelvin er henholdsvis daglig leder og medisinsk sjef i Pfizer Norge. Kristin Løseth er medisinsk sjef i AstraZeneca Norge og Mario Klesse er daglig leder i Janssen Norge.

De kan fortelle om et svært travelt og svært givende 2020, der både de selv og kollegene deres – både i Norge og globalt – har jobbet ekstremt mye. Ikke bare har de utviklet vaksiner mot covid-19, de har holdt de vanlige hjulene i gang også. Hvordan har de klart alt dette? Hva er forskjellen på – og likheten mellom – vaksinene? Hva er bivirkningene? Hvor skumle er egentlig RNA-vaksiner? Har selskapene jobbet på nye måter, og samarbeidet mer med andre i året som har gått? Tror de folk ser annerledes på legemiddelindustrien i dag, sammenlignet med for ett år siden?

Legemiddelpodden finner du på lmi.no/legemiddelpodden og der du vanligvis hører podkast: på Spotify, iTunes og Soundcloud. Du kan også høre der her: