GSK og Bayer med på bærekraftprosjekt for å beskytte regnskogen

Prosjektet med navn The Lowering Emissions by Accelerating Forest finance (LEAF) er et offentlig-privat samarbeid for å støtte bærekraftig utvikling.

Publisert 4. mai 2021
GSK og Bayer er blant selskapene som er med i LEAF-koalisjonen.

Koalisjonen har som mål å mobilisere minst 1 milliard dollar i finansiering til det som kan bli en av de største offentlig-private samarbeidene noensinne. LEAF-koalisjonen skal jobbe for å beskytte tropiske skoger og støtte bærekraftig utvikling.

LEAF er et initiativ med deltakelse, så langt, fra regjeringene i Norge, Storbritannia, USA og ni globale selskaper, inkludert GSK, Bayer, Amazon, Airbnb, Boston Consulting Group, McKinsey, Nestlé, Salesforce og Unilever. Deltakerne i koalisjonen vil støtte utslippsreduksjoner i land som har tropiske og subtropiske skoger, slik at det blir mulig å redusere og avslutte avskoging.

– Regnskogene er uunnværlige for å bekjempe klimaendringer og tap av biologisk mangfold, og har fått mye mindre oppmerksomhet og økonomisk støtte enn de fortjener. I dag tar LEAF-koalisjonen et første og avgjørende skritt for å endre det. Jeg er glad for at store selskaper nå trapper opp for å gi denne finansieringen i tillegg til å kutte sine egne utslipp, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding fra LEAF.

Werner Baumann, administrerende direktør i Bayer, mener at klimautfordringene krever handling og nye samarbeid.

– Som en global leder innen helse og ernæring, lever Bayer opp til sitt ansvar for å oppfylle Parisavtalen. Dette inkluderer kontinuerlig innovasjon i skjæringspunktet mellom biologi og teknologi, for eksempel nye forretningsmodeller for bønder for å fange CO2-utslipp. Det er i den samme ånden at vi stolt blir med i LEAF-koalisjonen. Vi ser frem til å samarbeide med landene og bedriftsdeltakerne som er involvert i å beskytte og gjenopprette tropiske skoger. Det vil ikke være noen klimaløsning uten skogvern, sier Baumann.

Emma Walmsley, administrerende direktør i GlaxoSmithKline (GSK), har stor tro på LEAF-prosjektet.

– Som et globalt helsefirma vil vi bidra til å beskytte og gjenopprette planetens helse, for å beskytte og forbedre folks helse. Vi er forpliktet til å være karbon netto null og natur netto positive innen 2030. Dette vil kreve meningsfulle reduksjoner av vår egen innvirkning og vil bidra til å gjøre virksomheten vår mer motstandsdyktig – til slutt beskytte produktene våre som folk stoler på. Vi mener at LEAF-koalisjonen tilbyr en effektiv og troverdig mekanisme for å ha reell og systemisk innvirkning på klima, natur og helse.