Bayer deltok i møte i regi av Polyteknisk Forening om prising og tilgang på legemidler

Polyteknisk Forening er et kunnskapsbaserte medlemsnettverket for bærekraftig teknologi- og samfunnsutvikling. Torsdag holdt Jan Børge Jakobsen i Bayer et foredrag om industrien for foreningen.

Publisert 17. september 2021
Fra venstre: Dag Morten Dalen, Jan Børge Jakobsen i Bayer og Ivar Sønbø Kristiansen.

Tema for møtet var «Legemidler: Hvordan prises de og hvordan sikres tilgang?»

Polyteknisk Forening er en uavhengig og ikke-kommersiell møteplass for dialog om sentrale temaer innen teknologi, samfunn og næringsliv. De har 2000 privat-, bedrifts- og organisasjonsmedlemmer fra næringsliv, offentlig sektor og akademia, og jobber for å skape løsninger gjennom kunnskapsnettverk og partnerskap på tvers av sektorer.

Administrerende direktør i Bayer Norge, Jan Børge Jakobsen, holdt et foredrag om hva som må til for å få en bærekraftig legemiddelindustri for foreningen torsdag. Jakobsen fortalte blant annet om farmasøytisk innovasjon som består av lange tidslinjer, høy risiko og høye kostnader.

Jan Børge Jakobsen i Bayer.

– Polyteknisk Forening satte priser og tilgang på nye legemidler på dagsorden den 16.september – det er bra at flere engasjerer seg i samfunnsdebatten om dette viktige og komplekse temaet. Møtet bar preg av saklig belysning og innspill og det var flott å høre at professorene i økonomi og bransjen hadde flere sammenfallende synspunkter, sier Jakobsen.

Dag Morten Dalen, professor ved BI og partner i Vista Analyse og Ivar Sønbø Kristiansen, professor emeritus ved Universitetet i Oslo og assosiert partner i Oslo Economics deltok også på møtet.

Se hele møtet i opptak her.