Karita Bekkemellem på Dagsnytt 18 om vaksiner

Karita Bekkemellem deltok i går i debatt på Dagsnytt 18 om blant annet vaksinefordeling og patenter.

Publisert 23. september 2021

– Problemet er at alle ønsker tilgang til trygge vaksiner til sin egen befolkning og man blir seg selv nærmest. Det er et politisk, globalt ansvar å fordele vaksinene, og industriens oppgave å forske frem, utvikle og produsere dem, var blant poengene til Karita Bekkemellem da hun var i debatten på NRK.

I samme debatt var også generalsekretær i Amnesty, John Peder Egenes og Aksel Jakobsen, statssekretær i utenriksdepartementet.

Saken baserte seg på en artikkel fra NRK samme dag, hvor Amnesty mener at legemiddelindustrien bidrar til skjevfordeling av vaksiner.

– Fordelinga av vaksiner er både skeiv og urettferdig. Men at ansvaret ligger på industrien, som har forska og utvikla trygge vaksiner i løpet av rekordtid og vært med på å redde formidable mengder liv. Den kritikken tar ikke legemiddelindustrien, sa Bekkemellem blant annet i den artikkelen.

Se debatten i Dagsnytt 18 her.