Targovax viste frem sterke resultater på ASCO

Det var stor interesse rundt posteren til Targovax på kongressens nest siste dag. Og det var sterke resultater de kunne vise.

Publisert 6. juni 2022
PRESENTERTE STUDIE: Targovax-direktør Erik Digman Wiklund kunne presentere spennende resultater under verdens største kreftkongress; ASCO.

Med seg til verdens største kreftkongress i Chicago har direktør Erik Digman Wiklund resultater fra to studier med selskapets ledende kandidat Oncos 102, et onkolytiske virus (genetisk modifiserte virus som skal drepe kreftceller).

Den viktigste studien viste de med en poster mandag. Den viste sterke resultater fra en mesoteliom-studie (svulst som utgår fra et dekkvev som kalles for mesotel. Vevet kler kroppens hulrom). Han kan fortelle om 34 prosent treårsoverlevelse med Oncos 102, sammen med kjemoterapi, mot 18 prosent i kontrollgruppen som kun fikk kjemoterapi.

– Det er en betydelig forbedring og er så langt vi vet de beste dataene som er blitt publisert i denne populasjonen, sier Targovax-sjefen.

Bidro inn i annen studie

Den andre posteren viste de søndag: en kombinert studie gjennomført i USA, med to ulike kohorter: Én med pasienter med ovariekreft og én med pasienter med kolorektal kreft. Alle pasientene i senstadie-studie hadde metastaser i bukhulen og progresjon på tidligere behandling med kjemoterapi. Denne studien var ikke sponset av Targovax, men de bidro med Oncos 102.

– Her snakker vi om terminale pasienter, som ikke har noen andre behandlingsalternativer igjen. Forventet seks måneders overlevelse. Dette er type studier selskaper ikke tør å investere i, men Ludwig Cancer Research gjorde denne studien mulig.

Viktig å være på ASCO

– Hva betyr det for et selskap som Targovax å være på kongresser som ASCO?

– Det er helt kritisk å være her. Viktig at vi får markedsført dataene her – til klinikere og til selskaper som kan være mulige samarbeidspartnere. En veldig bra networking. I tillegg er jo alle her ,så man får slått mange fluer i en smekk. Vi har hatt mange møter med leger og samarbeidspartnere. Tidligere har det også vært en del investorer her, men de har holdt seg hjemme denne gangen, forteller Wiklund.

Han anslår at han snakket med mellom 30 og 40 personer de fire timene poster-sesjonen pågikk. Ikke minst et spennende globalt selskap som var veldig interessert i resultatene.

Les også intervju i Dagens Medisin.

GODT BESØKT POSTER: Targovax-sjefen anslår at mellom 30 og 40 ville snakke med ham under poster-sesjonen på ASCO mandag.
FOLKSOMT: Foreløpige anslag sier at noe over 30 000 mennesker er innenfor dørene i McGormick Place i Chicago.