– Næringen bør ha en større rolle

Seniorrådgiver i LMI, Hege Edvardsen, fremhevet hvordan industrien er en ressurs som burde brukes mer i behandling og oppfølging av diabetespasienter under et møte i regi av Böehringer Ingelheim i Arendal.

Publisert 16. august 2022

Møtet, som het Med hjerte for diabetespasienten, tok for seg hvordan man kan redusere alvorlige følgesykdommer som følge av diabetes, da med hovedfokus på hjerte- og karsykdommer.

Se hele møtet her

Edvardsen tok blant annet til ordet for hvordan legemiddelindustrien og næringen kan bistå til å avlaste fastleger og spesialisthelsetjenesten. Både gjennom nye, innovative produkter og med informasjon til pasient.

– En løsning for å bedre situasjonen for diabetespasientene er å involvere flere av oss i oppfølging. Næringen bør ha en større rolle. Vi ønsker å være en partner og kan komme med ressurser til bordet.

– Ett eksempel er informasjon til pasient. Det vedtaket har vært klart fra Stortinget siden 2016, men det skjer ingenting. Gjennom denne ordningen vil industrien kunne avlaste både fastleger og spesialisthelsetjenesten. Det er mye vi ønsker å bidra med, men mulighetene forsvinner hvis vi ikke blir invitert inn, sa hun.

Fortsette samarbeidet

Daglig leder for Böehringer Ingelheim, Ulf Munack, oppsummerte møtet med å vise til at det finnes omtrent 300.000 diabetikere i Norge, som er avhengig av at det gode samarbeidet mellom pasientforeninger, offentligheten, helsetjenesten og industrien.

– Jeg har to oppfordringer etter dette møtet. La oss fortsette samarbeidet for å gjøre hverandre bedre og la oss fortsette praten også etter dette møtet. Det er fortsatt rom for forbedring, avsluttet han.

Se hele møtet her