Skymoen til HealthTalk: – Åpne priser vil gi pasientene dårligere tilgang på medisiner

LMI mener Apotekforeningens siste forslag om åpne legemiddelpriser er uklokt. – Firmaene vil ikke kunne tilby like lave priser som i dag, sier administrerende direktør Leif Rune Skymoen til HealthTalk.

Publisert 30. november 2023

Apotekforeningen foreslo i en artikkel i HealthTalk tidligere denne uken at legemiddelpriser med rabatter burde kunne offentliggjøres ett til to år etter anbudsperioden

– Norske pasienter må allerede i dag vente lenger på de nyeste medisinene enn pasienter i de aller fleste andre europeiske land. Dersom Norge krever åpne priser, så vil ikke firmaene kunne tilby like lave priser som i dag, av hensyn til virksomhet i andre land. Da vil Norge eventuelt måtte vente enda lenger på nye behandlinger, sier Skymoen til HealthTalk.

Sykehusinnkjøp har også reagert på forslaget og fastslår at et er uaktuelt med åpne priser på patenterte medisiner

Les hele saken i HealthTalk