LMI med kronikk i Altinget om kampen mot antibiotikaresistens

Antibiotikaresistens er en varslet krise som kryper nærmere og nærmere Norge. Trusselen er høyst reell. Men små politiske grep kan gjøre stor nytte, skriver LMIs Anne Margrethe Hausken Nordberg og Leif Rune Skymoen.

Publisert 13. desember 2023

Verdens helseorganisasjon (WHO) har erklært antibiotikaresistens som en av de aller største globale folkehelsetruslene. Anslagsvis 1,3 millioner mennesker døde av antibiotikaresistens i 2019.

I Norge dør rundt 100 mennesker årlig av samme grunn. Og det er bare begynnelsen. Krisen har vært varslet i årevis, men det er ikke blitt tatt store nok grep for å begrense skaden, skriver LMIs Leif Rune Skymoen og Anne Margrethe Hausken Nordberg i Altinget, samme dag som Høyre og LHL arrangerer seminar om temaet på Stortinget.

Les kronikken her.