Janssen endrer navn til Johnson & Johnson

Johnson & Johnsons legemiddelavdeling, som frem til nå har vært kjent som Janssen, omdøpes til Johnson & Johnson fra og med 2. mai.

Publisert 2. mai 2024
Daglig leder i J&J Innovative Medicine, Anne Sveaass.

Fra og med i dag vil Johnson & Johnsons navn, logo og grafiske uttrykk brukes, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Janssen Pharmaceuticals ble grunnlagt i Belgia av Paul Janssen i 1953, men allerede i 1961 ble det en del av Johnson & Johnson-konsernet. Nå forenes merkevarene, og divisjonene for legemidler og medisinsk utstyr samles under navnet Johnson & Johnson.

Selskapets divisjon for legemidler omtales som J&J Innovative Medicine, mens divisjonen for medisinsk utstyr vil fortsatt hete J&J MedTech.

Navneendringen inngår som en del av selskapets planer om å styrke sitt arbeid med innovasjon, sier daglig leder i J&J Innovative Medicine, Anne Sveaass.

– Vi bytter navn fordi det tillater oss å sette enda større fokus på innovasjon og styrke vårt arbeid med å løse de mest komplekse utfordringene innen helse. Vi har alltid vært stolte over vår tilknytning til Johnson & Johnson-konsernet. Nå er vi glade for å endelig, etter mer enn 50 år, kunne forene merkevaren og avdelingene for medisinsk utstyr og legemidler under samme navn, sier Sveaass.