Bayer-topp på Norgesbesøk: – Vi bygger på en arv

- Norge er i verdensklasse på utviklingen av radiofarmasi, og Bayer bygger på denne arven. Det sa Bayers globale forskningssjef, Christian Rommel da han besøkte forsknings- og biotekmiljøet i Oslo.

Publisert 30. mai 2024
Christian Rommel (t.v), Bayers globale FoU-direktør sammen Leif Rune Skymoen, LMI, og Bayers direktør i Norge, Jan Børge Jakobsen.

Besøket var et initiativ og samarbeid mellom Bayer, LMI, Universitetet i Oslo, Oslo Science City og Radforsk. Bayers delegasjon møtte norske forskningsmiljøer og start-ups blant annet innenfor immunologi, celleterapi, kardiovaskulær forskning og neuroscience.

– Vi bygger på en arv etter arbeidet som har blitt gjort her i Norge, med Algeta og Xofigo, som har blitt et viktig produkt for oss i Bayer. Da vi kjøpte Algeta fikk vi ikke bare tilgang til en ny medisin, men også talent, lederskap, ekspertise og kapabiliteter. Vi fortsetter å investere i Norge for å bygge neste generasjon av målrettede radiofarmasøytiske behandlinger, sa Christian Rommel til MedWatch under besøket.

INVITERT TIL RÅDHUSET: Byråd for kultur og næring, Anita Leirvik North (H), inviterte delegasjonen til lunsj i Rådhuset. Foto: Bayer

Internasjonale selskap avgjørende for norsk vekst
LMI legger stor vekt på at de store internasjonale selskapenes rolle i å utvikle og investere i Norge er avgjørende for at den nasjonale satsingen på helseindustrien skal lykkes.

– Bayer som selskap har hatt stor betydning for norsk radiofarmasi og er et eksempel på at internasjonal pharma tilfører tempo og muskler til norsk helseindustri. Vi setter stor pris på at at Rommel og Bayer kommer til Norge for å møte forskningsmiljøene og tidligfaseselskapene, sa Leif Rune Skymoen, administrerende direktør i LMI til MedWatch i forbindelse med besøket.

– Legemiddelindustrien er preget av sterk internasjonal konkurranse, derfor er det avgjørende at vi klarer å legge til rette for vekst der vi har et åpenbart fortrinn. Radiofarmasi er et slikt område og der veksten globalt er forventet å bli høy. Norge har kompetansen som skal til.