Nyttige dager hos NTNU

Publisert 8. februar 2016

I forrige uke var LMI invitert til Trondheim – for å blir kjent med prosjekter og forskningsarbeid i NTNU og St. Olavs hospital.

ØNSKER SAMARBEID: Magnus Steigedal, leder i NTNU Helse (fra venstre), var sammen med Pål Richard Romundstad (til høyre) vertskap da LMI ved Karita Bekkemellem, Monica Larsen og Katrine Bryne besøkte NTNU og St. Olavs Hospital.

Det var flere prosjekter LMI fikk se nærmere på. Blant annet senter for molekylær inflammasjonsforskning og Apim Therapautics, et oppstartsselskap.

NTNU og St. Olavs hospital har en ny modell hvor enhetene er fullt integrert. Det ble en omvisning på to av sentrene, blant annet hos GE Vingmed. Her fikk vi se hvordan de utvikler og tester den nyeste teknologien innenfor ultralyd. I tillegg fikk vi også omvisning på senter for molekylær inflammasjonsforskning, og MR-senteret.

I tillegg holdt Karita Bekkemellem fredagsforelesningen ved NTNU, hvor hun fokuserte på helse som næringspolitisk satsingsområde, og viktigheten av offentlig/privat samhandling.

NTNU fortalte selv at de nå er modne for et økt samarbeid med næringslivet innen helse. Les også Magnus Steigedals blogg etter besøket.

– Dette var helt klart nyttige og spennende dager for oss. Vi lærer mye av å se på hva som rører seg på forskningsfronten, og det er alltid inspirerende å se hvilken høy kompetanse vi har her til lands. Nå har vi opprettet dialogen og det vil helt sikkert bli et godt samarbeid videre, sier LMIs Karita Bekkemellem.

OMVISNING: Karita Bekkemellem og de andre fra LMI fikk se det nyeste innen ultralyd-teknologi.

FREDAGSFORELESNING: I løpet av Trondheimsbesøket holdt Karita Bekkemellem også fredagsforelesningen ved St. Olavs Hospital.