Tromsøforskere på sporet av nye antibiotika?

Publisert 30. januar 2017

Antallet fungerende antibiotika blir stadig færre, mens bakterier blir stadig med motstandsdyktige. Ved Marbio ved UiT kan de nå ha løsningen, skriver iTromsø.
Ved Siva Innovasjonssenter i Forskningsparken jobber hennes team på 11 ansatte på spreng. De leter etter medisinske virkestoffer i de arktiske havområdene. Blant annet har de tidligere funnet nye kjemikalier som har vist seg å være effektive i kampen mot kreft, men nå begynner også jakten på nye antibiotika å bære frukter.

– Da vi startet opp i 2007, sa jeg at vi var håpefulle, men nå kan jeg slå fast vi har funnet noe veldig lovende, sier Andersen.

Hun kan ikke gå inn på detaljer, da teamet fremdeles jobber med å undersøke funnene videre for så å eventuelt patentere det, men bekrefter at det dreier seg om helt ny kjemi – ikke tidligere oppdaget.

Les hele saken på itromso.no (Krever abonnement)