LMI på høringer i Stortinget

Publisert 26. oktober 2017

I dag hadde Stortinget høringer i forbindelse med statsbudsjettet – LMI deltok på tre av dem.

Stortinget arrangerte i dag høringer i forbindelse med statsbudsjettet. Monica Larsen og Erling Ulltveit, seniorrådgivere i LMI, deltok begge på høringen i helse- og omsorgskomiteen. Larsen var i tillegg på høring i næringskomiteen sammen med NHO.

– Den private helsenæringen kan bidra til å styrke det offentlige helsevesenet, og det er derfor viktig at det offentlige helsevesenet åpner for et samspill med helsenæringen langt hele verdikjeden. Særlig innenfor kliniske studier og testlaboratorier for utprøving av ny teknologi. Vi etterlyser et tydelig mandat for helsetjenesten for innovasjon og samarbeid også med næringslivet, sa Larsen, under høringen i helse- og omsorgskomiteen.

Se sendingen på Stortingets nett-tv (LMI kommer ca. 36 minutter ut i sendingen).

Ulltveit tok spesielt opp utfordringene knyttet til Nye Metoder og spesielt bruken av den såkalte unntaksordningen.

– I dag praktiseres unntaksbestemmelsen svært ulikt fra region til region. Statsråden kom i august med et prisverdig initiativ overfor RHF-ene om å få en mer ensartet praksis. Men i etterkant av dette kom det foruroligende utsagn fra fagdirektørhold om at de ikke kunne love dette. Medieoppmerksomheten og ordskiftet viser at håndteringen av denne unntaksordningen setter hele Nye Metoders legitimitet på prøve. Det er derfor viktig å finne en god løsning på dette spørsmålet. LMI vil derfor oppfordre komiteen til å benytte statsbudsjettet til å legge politiske føringer for pasienters muligheter til å få tilgang til legemidler som er til metodevurdering, sa Erling Ulltveit, seniorrådgiver i LMI.

Les LMIs notat her.

Se sendingen på Stortingets nett-tv (LMI kommer ca. 52 minutter ut i sendingen).

I Næringskomiteen var Larsen på plass sammen med Grete Karin Berg i NHO, for å fortelle om helsenæringen.

– Vi har som mål å bidra til å bygge en sterk og bærekraftig helsenæring i Norge. Vi er svært glade for at regjeringen har igangsatt arbeidet med en egen stortingsmelding om helsenæringen. Næringen har et stort potensiale for økt verdiskapning, nye arbeidsplasser, bedret pasientbehandling og mer helse for hver krone, sa Grete Karin Berg i NHO under høringen.

Se sendingen på Stortingets nettside (37 minutter ut i sendingen).