Hva syns pasientene om legemiddelindustrien?

Publisert 10. april 2018

– Vi er svært stolte over å komme på førsteplass i denne kåringen for femte år på rad, sier Line Storesund Rondan i GSK. ViiV Healthcare, representert ved GSK i Norge, har best omdømme blant pasientorganisasjonene i 2017.

Portrettbilde av Line Storesund Rondan

SAMMEN MOT HIV-EPIDEMIEN: Line Storesund Rondan i GSK mener samarbeidet med pasientorganisasjonene er viktig for å nå felles mål om bedre behandling.

AbbVie er en god nummer to. Det viser årets rapport fra Patient View.

46 legemiddelselskaper er analysert i rapporten Corporate Reputation of Pharma in 2017— the Patient Perspective. Det er det syvende året Patient View gjør denne undersøkelsen.

1330 pasientgrupper/organisasjoner i 95 land har deltatt i undersøkelsen for 2017, og av disse har 857 (64 %) samarbeidet med minst ett legemiddelselskap. Hvert selskap er kun vurdert av de pasientorganisasjonene/gruppene som kjenner til dem, og selskapene er vurdert etter 12 indikatorer.

Best ut kom nok en gang ViiV Healthcare, som forsker og utvikler hiv-medisiner. De kom best ut på hele 11 av 12 indikatorer. ViiV er et resultat av at hiv-ekspertisen i GSK, Pfizer og Shionogi slo seg sammen i 2012. Selskapet har 700 ansatte i 15 land, og gjennom GSK har de i tillegg tilstedeværelse i mer enn 65 land. De har 12 hiv-medisiner i sin portefølje.

– Vi er svært stolte over å komme på førsteplass i denne kåringen for femte år på rad. Dette er en anerkjennelse og en bekreftelse på at samarbeidet GSK har med pasientorganisasjonene settes pris på, og at vi sammen kan bidra i kampen mot hiv-epidemien, sier Line Storesund Rondan, avdelingsleder i GSK.

Selskapet AbbVie kom – i år som i fjor – på andreplass. De kommer også som nummer to på seks av 12 indikatorer.

Blant topp ti finner vi også flere medlemmer av LMI.

  1. ViiV Healthcare
  2. AbbVie
  3. Gilead
  4. Novartis
  5. Janssen
  6. Roche
  7. Lundbeck
  8. UCB
  9. Novo Nordisk
  10. Pfizer