Ny pris til Thermo Fisher Scientific - Legemiddelindustrien
Hopp til innhold

Windows: Hold 'Ctrl'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Mac: Hold 'cmd'-tasten nede. Trykk '+' for å forstørre eller '-' på tastaturet for å forminske tekst.

Ny pris til Thermo Fisher Scientific

TIL TOPPS: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (t.h) overrakte prisen for «Norges smarteste industribedrift 2018» til Thermo Fisher Scientific, her ved Geir Hetland og Hanne-Sofie Pedersen.

LMIs medlemsselskap ble kåret til Norges smarteste industribedrift i går.

Under Norsk Industris Industrikonferanse i går ble «Norges smarteste industribedrift» kåret for femte gang. Konkurransen er et samarbeid mellom Norsk Industri og Siemens, og av om lag 50 bedrifter var det tre finalister som til slutt konkurrerte om tittelen. LMIs medlemsbedrift Thermo Fisher Scientific gikk til topps i kåringen, foran medfinalistene AkerSolutions Moss og Øglænd System i Rogaland.

– Norsk industri er fremtidsrettet og verdensledende. Årets prisvinner lever godt opp til dette. Moderne og innovativ industri vil også i fremtiden forbli en av hjørnesteinene i norsk økonomi, sier Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri, i en pressemelding.

Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Siemens, mener Thermo Fishers historie er inspirerende.

– At et norsk legemiddelfirma skal slå gjennom med forskning og utvikling, og til slutt ende opp med produksjon av legemidler i Norge er veldig inspirerende, sier administrerende direktør i Siemens, sier hun i en pressemelding.

I juryens begrunnelse trekkes kommersialiseringen av et norsk vitenskapelig gjennombrudd frem:

«Thermo Fisher Scientific er en legemiddelbedrift som har klart å kommersialisere et norsk, vitenskaplig gjennombrudd og etablert produksjon i Norge for et globalt marked. Selskapet er i dag en av Norges mest lønnsomme industribedrifter. De er i sterk vekst og har salg over hele verden. Juryen anser rett og slett at Thermo Fisher Scientific er et norsk industrieventyr.»

Dette er ikke første gang Thermo Fisher henter hjem en pris. I fjor var selskapet en av tre finalister til «Norges smarteste industribedrift», og de mottok Forskningsrådets Innovasjonspris for 2017 samt Norwegian Tech Award 2017.

Les mer på tu.no:
Thermo Fisher Scientific er Norges smarteste industribedrift

Kategorier: Nyheter LMI
Del: