Persontilpasset medisin kan gi stor verdiskaping for Norge

Publisert 21. juni 2018

Men hva skal til for at dette blir en realitet for folk flest? Vi tar debatten i Arendal.

En Stortingsmelding om helsenæringen er på trappene, og persontilpasset medisin er ett av områdene der Norge kan få stor verdiskaping for både pasienter og samfunn. Hvor står vi nå, og hvor må veien gå videre for at vi skal få fart på både implementering i klinikk og næringsutvikling?

På oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet har Helsedirektoratet utarbeidet en nasjonal strategi for persontilpasset medisin. Er vi der vi vil være eller trenger vi ekstra innsats for å være rigget for verdiskaping?

Under Arendalsuka, onsdag 15.08 kl. 10:30-12:00, inviterer LMI og UiO til møte om persontilpasset medisin. Med persontilpasset medisin menes forebygging, diagnostikk, behandling og oppfølging tilpasset biologiske forhold hos den enkelte.

– Dette er et viktig og spennende felt, som vil endre helsetjenesten. Hensikten er å tilby pasientene mer presis og målrettet diagnostikk og behandling, og samtidig unngå behandling som ikke har effekt. Det finnes allerede noen eksempler på at vi har tatt dette i bruk, for eksempel innen sjeldne diagnoser og kreft. Den teknologiske utviklingen gir nye muligheter for diagnostikk og behandling og det er en tett kopling mellom klinikk og forskning på dette feltet. Persontilpasset medisin er et viktig område for innovasjon og næringsutvikling, skriver Helsedirektoratet i den nasjonale strategien.

Se hele programmet.